Starke deelt vertrouwelijke gegevens op een veilige manier met Bastion 365Starke Re-integratie en Personeelsdiensten houdt zich al jarenlang bezig met re-integratie en arbeidsbemiddeling. Bij het begeleiden van mensen naar en op de arbeidsmarkt staat een persoonlijke aanpak centraal. Om ervoor te zorgen dat iemand op de juiste plek terechtkomt, werken de professionals van Starke nauw samen met allerlei instanties, zoals het UWV, gemeenten, verzekeraars en werkgevers. En wanneer je met mensen werkt, komt het regelmatig voor dat er persoonsgegevens worden uitgewisseld. Omdat Starke het belangrijk vindt om hier op een verantwoorde manier mee om te gaan, zochten zij naar een oplossing om veilig te kunnen mailen.

Gezocht: een oplossing om veilig persoonsgegevens digitaal te delen

“De komst van de AVG-wetgeving had impact op hoe we met persoonsgegevens om moesten gaan”, vertelt Edwin Starke, directeur en jobcoach bij Starke. “Bovendien vonden we het ook zelf belangrijk om er alles aan te doen om vertrouwelijke informatie zo goed mogelijk te beschermen. We wilden daarom veilig kunnen mailen met onze klanten en met partijen waarmee we samenwerken. En het liefst gewoon vanuit Microsoft 365.”

“We waren op zoek naar een oplossing die werkt zonder allerlei plug-ins te moeten installeren”, vult Mark van den Berg, IT-support specialist bij Starke, aan. “Ook wilden we liever niet aan de slag met een tweede mailomgeving, waarvoor je als gebruiker weer apart zou moeten inloggen. Het moest een gebruiksvriendelijke oplossing zijn die geen onderscheid maakt tussen Windows- en macOS-gebruikers en ook ruimte biedt voor groei.”

Edwin Starke, directeur bij Starke

“Met Bastion 365 weet ik dat we er alles aan doen om onze mails zo goed mogelijk te beveiligen. Daar lig ik nu geen seconde van wakker.”

Bastion 365 voor veilig mailen

De wensen en eisen van Starke waren helder. “Via onze IT-partner Linden IT kwamen we in aanraking met Bastion 365”, vertelt Mark. “En na een heldere uitleg, waarin al onze vragen over veilig mailen zijn beantwoord, werd duidelijk dat Bastion een passende oplossing voor ons zou zijn. ”Bastion 365 is een Software as a Service (SaaS-)dienst die wordt gekoppeld aan de mailserver. Het is niet nodig om software te installeren of extra handelingen te verrichten voor het verzenden van een e-mail. “Mark heeft alle benodigde functionaliteiten uitgezocht en wist tot in detail wat we wel en niet nodig hadden”, zegt Edwin. “Ook het gebruikersgemak was voor ons van belang, want de oplossing moet dagelijks worden gebruikt. Uiteindelijk bleek dat Bastion 365 aan al onze eisen en wensen voldeed.”

Eenvoudig vertrouwelijke gegevens uitwisselen per e-mail

Starke maakt gebruik van 25 seats, waarmee hun jobcoaches en professionals veilig kunnen mailen naar zowel beveiligde als onbeveiligde mailsystemen. Bovendien voldoet Starke nu aan de NTA 7516 en de AVG wanneer er digitaal persoonlijke informatie wordt gedeeld. “We kunnen nu veilig mailen, ongeacht het besturingssysteem en zonder de vertrouwde Office 365-omgeving te verlaten”, zegt Mark. “Met Bastion 365 kunnen we nog zorgvuldiger omgaan met gevoelige gegevens”, geeft Edwin aan. “Een nieuwe oplossing kost altijd even wat landingstijd, maar onze medewerkers zijn positief. Wanneer we een mail met persoonsgegevens naar een onbeveiligde inbox versturen, dan wordt het bericht in een beveiligde omgeving geplaatst en krijgt de ontvanger toegang via een sms-code. Ook dat levert geen problemen op, omdat iedereen weet dat het nodig is om persoonsgegevens vertrouwelijk te behandelen.”

"Wilt u weten wat Bastion 365 voor uw sector kan betekenen? Vraag een gratis demo aan en ervaar alle mogelijkheden die Bastion 365 biedt.

Vraag gratis demo aan

Share on:Meer nieuws


Farmadam Apotheek mailt veilig met Bastion 365


Farmadam Apotheek, is de grootste apotheek voor zorginstellingen in de regio Groot-Amsterdam, Leiden en de rest van Noord-Holland. Zij is de apotheek voor het leveren van medicatie voor maar liefst …

Jun 9, 2022

Ruim 30 scholen gaan over op Veilig Mailen met Bastion 365


Stichting Conexus, een scholengemeenschap voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs, gaat het ad hoc versturen van privacygevoelige informatie, van leerlingen en ouders, op …

Mar 17, 2022

Locatie

Bastion 365
Lange Voorhout 92, 2514 EJ Den Haag


Contact

E-mail:   info@bastion365.nl
Tel:   070-301 51 00

Locatie


Bastion 365
Lange Voorhout 92, 2514 EJ Den Haag

Contact


E-mail:   info@bastion365.nl

Tel:   088-2244000

© 2022 Bastionic B.V. made handelend onder de naam Bastion 365.