Ruim 30 scholen gaan over op Veilig Mailen met Bastion 365Stichting Conexus, een scholengemeenschap voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs, gaat het ad hoc versturen van privacygevoelige informatie, van leerlingen en ouders, op een veilige manier verwerken met Bastion 365. Dit geldt voor ruim 30 scholen in gemeenten Nijmegen en Heumen. Het incidenteel delen van privacygevoelige informatie met Bastion 365 voldoet hiermee volledig aan de AVG en NTA 7516 norm voor veilig mailen.

Waarom veilig mailen in het onderwijs?

Conexus verwerkt veel persoonsgegevens van leerlingen en ouders. Zij hebben een verantwoordelijkheid en een wettelijke verplichting om deze (soms gevoelige en bijzondere) persoonsgegevens op een veilige manier te verwerken. E-mails kunnen per ongeluk aan verkeerde personen gestuurd worden of bewust onderschept wanneer deze buiten de organisatie worden gestuurd. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk dat e-mails, die persoonsgegevens bevatten, versleuteld worden verstuurd.

Veilig mailen met Bastion 365​

Organisaties kunnen diverse veiligheidseisen instellen voor veilig mailen. Conexus heeft ervoor gekozen om diverse trefwoorden te definiëren voor versleuteld mailen. Zodra één van de trefwoorden in het onderwerp of de inhoud van een e-mail wordt gebruikt, dan wordt de mail automatisch veilig verstuurd. Mails worden ook automatisch versleuteld als er een Burger Service Nummer (BSN) in de mail wordt gebruikt. Er is ook nog een optie om het versleuteld mailen handmatig te activeren.

Waarom Bastion 365?

Met Bastion 365 in combinatie met Microsoft 365, worden e-mails met persoonlijke en/of gevoelige informatie op een beveiligde manier verstuurd. Het grootste voordeel is dat Bastion 365 geen plug-in nodig heeft en een geïntegreerd onderdeel is van de huidige e-mailomgeving. Hierdoor werkt het altijd, of u nu een e-mail verstuurt vanaf een computer via Outlook, via de webmail, uw telefoon of tablet met de Outlook app.

Bastion 365 voldoet ook aan de NTA 7516 norm. Dit betekent dat het ook veilig genoeg is om medische informatie (bijzondere persoonsgegevens) voldoet aan de norm voor veilig mailen. Het voordeel hiervan is dat het e-mailen met organisaties die ook aan deze norm voldoen, geen extra acties (meer) met zich meebrengt. Er zijn dan geen sms-codes nodig om e-mails te ontvangen of te versturen, maar toch zijn de e-mails versleuteld. Het is wel van belang dat de andere organisatie de systemen volgens de normen van NTA 7516 heeft ingericht.‘Wij zijn erg tevreden over de fijne samenwerking met Bastion 365. De implementatie is vlot verlopen en onze medewerkers kunnen direct veilig mailen zonder extra trainingen’, aldus Wouter van den Berg, Conexus ICT.
Proces veilig mailen binnen Conexus.

Wilt u ook met uw organisatie of onderwijsinstelling Veilig Mailen?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan. Liever een demo of offerte? Vraag het aan via ons contactformulier.

Vraag gratis demo aan

Share on:Meer nieuws


Farmadam Apotheek mailt veilig met Bastion 365


Farmadam Apotheek, is de grootste apotheek voor zorginstellingen in de regio Groot-Amsterdam, Leiden en de rest van Noord-Holland. Zij is de apotheek voor het leveren van medicatie voor maar liefst …

Jun 9, 2022

Ruim 30 scholen gaan over op Veilig Mailen met Bastion 365


Stichting Conexus, een scholengemeenschap voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs, gaat het ad hoc versturen van privacygevoelige informatie, van leerlingen en ouders, op …

Mar 17, 2022

Locatie

Bastion 365
Lange Voorhout 92, 2514 EJ Den Haag


Contact

E-mail:   info@bastion365.nl
Tel:   070-301 51 00

Locatie


Bastion 365
Lange Voorhout 92, 2514 EJ Den Haag

Contact


E-mail:   info@bastion365.nl

Tel:   088-2244000

© 2022 Bastionic B.V. made handelend onder de naam Bastion 365.